2017 maaliskuussa 100 vuotta Helsingin Metsänkävijöitä

  • Tiesitkö, että HeMessä on parhaimmillaan toiminut samanaikaisesti 16 vartiota vuonna 1958?
  • Olitko mukana, kun 70- ja 80-luvuilla maitopivo haki kolkkiksella maitoa Kempin tilalta?
  • Muistatko, kun 50-luvulla retkimaksuksi tuotiin kotoa lihatölkki ja omat leivät?

HeMen 100-vuotinen historia pitää sisällään monta tarinaa, muistoa, naurunaihetta ja hikipisaraa. Nyt lippukunnan koko historia ja ne kaikkein mieleenpainuvimmat tarinat kerätään yksiin kansiin.

Historiikin tilaus

Historiikki julkaistaan HeMen itsenäisyyspäiväjuhlassa. Historiikista ja sen tilausohjeista saat lisätietoja kevään ja syksyn aikana Kihosta, sähköpostilistoilta sekä tältä sivulta. Voit myös ilmoittaa halukkuutesi tilata historiikin jo nyt täyttämällä yhteystietosi tällä lomakkeella.

Kannatusilmoitukset

Historiikki kootaan ja tuotetaan talkoovoimin. Kirjan painaminen kuitenkin vaatii varoja.

Tukemalla historiikin tekemistä lahjoituksin tai ilmoittajana, mahdollistat kirjan myyntihinnan edullisuuden. Näin saamme kirjan hinnan painettua mahdollisimman pieneksi ja teemme mahdolliseksi sen, ettei historiikin hankkiminen ole kenellekään nykyiselle ja entiselle hemeläiselle kustannuskysymys.

Kannatusilmoitusten hinnasto ja virallinen mediakortti päivitetään sivuille kevään aikana. Jos sinulla on kysyttävää tai haluat jo nyt ilmaista halukkuutesi varata ilmoitustilaa, laita sähköpostia osoitteeseen historiikki@heme.partio.net.

Historiikkikysely

Historiikkia varten on jo kerätty vino pino hauskoja tarinoita ja muistoja sekä tongittu arkiston pölyisiä kätköjä. Vielä voi kuitenkin kantaa kortensa kekoon ja kertoa omat muistonsa vastaamalla historiikkikyselyyn.

Siirry tekemään historiikkikysely >>

Valokuvien ja diojen digitointi

Valokuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa

Ja useampi valokuva kertoo moninkertaisesti. Tämän takia 100v-teokseen halutaan kerätä paljon kuvia vuosien varrelta. Digiajalta otettuja valokuvia on jo paljon julkaistu nettisivuilla. Näitä ja paperille ja diolle tallennettuja kuvia halutaan koota yhteen digiarkistoon, josta valokuvia on helppo ja mukava katsella.

Lippukunta on hankkinut lahjoituksen avulla diaskannerin helpottamaan historiikkityötä. Aina 2000-luvun alkuun asti diat ovat olleet laajalti käytetty muoto partiomuistojen tallentamiseen ja nämä kuvat haluamme digitoida myös tulevien mänkijäpolvien käyttöön. Skanneri on Reflecta DigitDia 6000. Tämä on ns. automaattiskanneri, joka skannaa koko diakamman automaatisesti. Riippuen valitusta tarkkuudesta skannaus kestää 1-4h per kampa. Jos sinulla on dioja lippukunnan tapahtumista vuosien varrella niin kysy Lakulta skannerista.

Lue ohjeet kuvien digitoinnista.

Vanhat historiikit

Edelliset historiikit on julkaistu vuosina 1947 (30v), 1977 (60v) ja 1992 (75v).

Lue 23.4.1921 julkaistu Ilmari "Iso-Hukka" Vainion kirjoitus metsänkävijöiden synnystä.

30-vuotisjuhlajulkaisu "Pojasta mieheksi sinivalkoisin tunnuksin"

60-vuotisjuhlajulkaisu "Lapsenkengistä konkariksi"

75-vuotisjuhlajulkaisu "Pojasta polvi paranee, tytöstä tahti tiivistyy"