Svinksikarhu
Myrskylyhdyt
Helsingin Metsänkävijät pähkinänkuoressa

Perustettu: 1917
Lyhenne: HeMe
Jäsenmäärä: 120
Tyyppi: yhteislippukunta (pojat ja tytöt)
Toiminta-alue: Etelä-Haaga, Ruskeasuo
Toimitilat: lue lisää kolot
Kämppä: Kimparin kämppä
Lehti: Kiho

Mikä on HeMe?

HeMe eli Helsingin Metsänkävijät on vuonna 1917 perustettu länsihelsinkiläinen partiolippukunta. Toimitilamme, eli kolot, sijaitsevat Etelä-Haagan ja Ruskeasuon alueella. Jäseniä lippukunnassamme on noin 120. Toimintamme pääpaino on metsässä käyminen ja erähenkisyys. Lippukuntamme järjestää toimintaa sekä kaupungissa että metsässä. Retket ja leirit sijoittuvat usein Etelä-Suomen metsiin, mutta johtajat ja vaeltajat käyvät esim. Lapissa vuosittain vaeltamassa. Vuonna 2016 vartioikäisten ja sitä vanhempien vaellus oli Norjassa. Lippuntamme on myös tehnyt tuttavuutta ulkomaalaisiin lippukuntiin: vuonna 2003 ryhmä lippukuntalaisiamme vieraili Sloveniassa ja 2005 Puolassa. Vuoden 2010 kesällä vaeltajaryhmä vietti kaksi viikkoa Sveitsissä paikallisessa partiokeskuksessa, josta viikon Sveitsiläisellä partioleirillä. Vuonna 1997 käytiin Islannissa.

HeMe on hyvin perinteikäs, mutta silti alati ajan hermoilla pysyvä lippukunta, minkä saattaa huomata jo näitä sivuja selaillessa. Lippukuntamme omistaa ihanteikkaalla, Siuntion erämailla, Kimpari järven rannalla sijaitsevalla maapalstalla vuonna 1954 valmistuneen kämpän.

Lue lisää partiotoiminnasta Suomessa Suomen Partiolaisten sivuilta.

Liity HeMeen!

Lippukuntamme toimintakausi alkaa syyskuun alussa, mutta pääset toimintaan mukaan keskellä kauttakin. Lippukuntaan tultaessa on oltava 7 vuotias tai vanhempi, tai kuluvana vuonna 7 vuotta täyttävä.

7-9 vuotiaat voivat ottaa yhteyttä kolkkaveljesjoukonjohtaja Linda "Lintu" Viitaseen, 10-11 vuotiaat jermuveljesjoukonjohtaja Lyydia "Nasu" Teittiseen, 12-16 vuotiaat vartioikäistenveljesjoukonjohtaja Sanni "Kaizi" Pohjannoroon ja sitä vanhemmat lippukunnanjohtaja Helmi "Kurre" Palonkorpeen.