Kolkat ovat 7-9-vuotiaita partiolaisia. Kolkkiin voi liittyä jo seitsemänvuotiaana, mutta toimintamme eräpainotteisuuden vuoksi suosittelemme liittymään vasta kahdeksanvuotiaana tai toisella luokalla. Kolkkaparvet koostuvat eri ikäisistä kolkista.

Kolkkien toimintaan kuuluvat viikottaiset kokoukset eli parvi-illat Komionkololla. Näissä kokouksissa kolkat leikkivät ja oppivat tekemällä. Parvea johtaa kaksi kolkkajohtajaa, jotka ovat lippukunnan johtajaikäisiä jäseniä. Pääsääntöisesti samat kaksi johtajaa pitävät parvi-illat joka viikko samalle parvelle.

Kolkkaveljesjoukko järjestää retkiä vuosittain. Vähintään syysretki syyskuun alussa sekä joko joulu- tai talviretki kuuluvat ohjelmaan. Lisäksi parvet järjestävät kämppäretkiä. Koko veljesjoukon yhteisiä tapahtumia ovat myös salapoliisikisa Keljut Konnat sekä muut kiehtovat kilpailut. Kesäisin pidetään kolkkien ja jermujen yhteinen leiri Kimparilla tai osallistutaan jollekin suuremmalle leirille.

Kolkkaveljesjoukon toimintaa koordinoi kolkkaveljesjoukonjohtaja eli KVJJ. Hän ottaa myös vastaan uusien kolkkien ilmoittautumisia. Veljesjoukonjohtajana on Linda "Lintu" Viitanen, kvjj(at)heme.partio.net.
Pienelle Savulle, eli kolkkajohtajistolle, voi lähettää sähköpostia osoitteeseen pisu(at)heme.partio.net.

Kolkkien pukeutumisohje

Tällä hetkellä toimivat kolkkaparvet:

Myyränpennut
Parvi-ilta maanantaisin klo 18-20.

Iiris "Iippu" Rekola

Emma "Mansikka" Villikka