Kolkkapaita

Tummansininen kolkkapaita

Kolkkapaita on tummansininen villa- tai puuvillapaita. Sen rintaan oikealle puolelle ommellaan lippukunnan kankainen tunnusmerkki (2). Vasemmalle puolelle rinnan korkeudelle tulee kolkkanuoli (6), jonka saa kolkkalupauksen annettuaan. Nuolen pää osoittaa ylöspäin. Kolkkanuolen yläpuolelle tulee kolkkien suoritusmerkit eli TAP (Teen Aina Parhaani) merkit (5).

Lippukunnan tunnusmerkkin voi ostaa Komiolta parvi-illan yhteydessä. Merkin hinta on 2 euroa.

Oikeaan hihaan viisiä senttiä hihan saumasta tulevat harrastemerkit (9) kaksijonoisena, sillä poikkeuksella, että Suomi-kolkka merkki tulee jonon yläpuolelle kolme senttiä saumasta keskelle hihaa. Huivia käytetään aina kolkkapaidan kanssa, pois lukien ne, jotka eivät kolkkalupausta ole antaneet.

Vasempaan hihaan sauman alapuolelle tulee kaupungin tunnus (Helsinki) (3) ja viisi senttimetriä saumasta tulee piiritunnus (4). Piiritunnuksen terävä pää osoittaa ylöspäin. Piiritunnuksen alle tulee kolmion muotoinen pivomerkki (7). Heti pivomerkin alle tulevat pivonjohtajan tunnukset, valkoiset nauhat (8). Varapivonjohtajalla on yksi viiva, pivonjohtajalla kaksi viivaa ja parven vanhimmalla on kolme viivaa.

Kaikki merkit ovat kankaisia, lukuunottamatta harrastemekkejä sekä pivomerkkiä. Kaupunkitunnuksia ja piiritunnuksia saa ostaa Scandinavian outdoor -myymälöistä. (Keskustassa Yrjönkatu 29).

Kolkkapaita otetaan mukaan jokaiseen lippukunnan tapahtumaan.

Housut, sukat ja kengät

Lippukunnan viralliset housut ovat mustat sileäkudoksiset housut. Tytöt käyttävät mustaa polviin ylettyvää hametta. Farkut eivätkä verryttelyhousut käy. Sukkien tulee olla mustat. Kengät ovat mustat ja siistit.

Parvi-illoissa, retkillä ja leireillä saa kolkkapaidan kanssa käyttää mitä tahansa housuja.

Huivi

Lippukunnan huivi on perinteinen sinivalkoinen mänkijähuivi (1). Huivin oikea puoli on sininen ja vasen puoli valkoinen, joka edustaa partiolaisen sydämen puhtautta. Kolkkalupauksen jälkeen jokaisella on oikeus kantaa kaulassaan sinivalkoista huivia. Metsänkävijä huivia saa ostaa Scandinavian outdoor store -myymälöistä 9,5 euron hintaa (tarkistettu 02.03.2018).

Kolkat kiinnittävät huivin joko merimies- tai ystävyyden- eli neljäntuulensolmulla. Jokaisella sudenpäähuivisoljen saaneella kolkalla on oikeus kiinnittää se soljella, jolloin solmua ei käytetä. Solkea ei käytetä kuin juhlatilaisuuksissa, kuten paraatissa ja itsenäisyyspäivänjuhlassa. Jermut voivat kiinnittää huivinsa valkoisella osmonsoljella, jonka he ovat valmistaneet Jermuretkellä.